Step! Basisonderwijs

WELKOM OP BASISSCHOOL STEP!

De basisschoolperiode is een belangrijk deel van een kinderleven. Voor uw kinderen en voor u een tijd om met veel plezier op terug te kijken. Een groot deel van hun kindertijd (zo’n 8000 uur) vertrouwt u uw kinderen toe aan de leerkrachten op onze school. Opvoeden en onderwijzen zien we dan ook als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders en school. Basisschool Step! is een moderne school waar goed onderwijs en een goede werksfeer de sleutelwoorden zijn.

De missie van onze school:

Basisschool Step! is een moderne school die een krachtige leeromgeving creëert waarin kinderen worden uitgedaagd en uitgenodigd hun talenten zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Onze school staat open voor ieder kind en heeft respect en aandacht voor haar/zijn achtergrond. Onze school is een inspirerende gemeenschap van lerende kinderen en volwassenen en biedt hen de gelegenheid om te leren kiezen, delen en maken

De visie van de school:

Step! Je kan het!

Onze kinderen groeien tegenwoordig op in een veelal multiculturele samenleving, waarin we veel van elkaar kunnen leren. Onze leerlingen zijn kleurrijk met al hun verhalen. Ons team heeft veel aandacht voor de aan ons toevertrouwde leerlingen. Een team dat de wil heeft om deze jongens en meisjes het beste te bieden dat het onderwijs in petto heeft. Het is essentieel dat de school in alles een zo positief en optimistisch mogelijke uitstraling heeft. Dat hebben we ‘gevangen’ in het zinnetje “je kan het!” En ja, dat uitroepteken staat er bewust. Dit zinnetje zegt wat de school doet, naast onderwijs geven; namelijk kinderen in hun kracht zetten. Kinderen het gevoel geven dat ze ertoe doen en dat ze echt wel wat kunnen. Je kan het! Dat zegt Step! in alle opzichten en eigenlijk ook tegen iedereen. Een hart onder de riem. Een boost voor je zelfvertrouwen. Samen met onze ouders halen wij het beste uit iedereen!

Kernwaarden Step!

Het afgelopen schooljaar 2017-2018 heeft ons team samen met enkele ouders een aantal kernwaarden geformuleerd die het verhaal van onze school vertellen. Waarden die wij belangrijk vinden voor ons onderwijs en waar we trots op zijn. U bent van harte welkom om een kijkje op onze school te nemen en vertellen wij graag aan u waar wij voor staan!

© Copyright 2016 - Step basisonderwijs